sâmbătă, 5 decembrie 2015

Spaghetti cu scoici congelate


Cine a fost plecat in Italia sau Spania stie despre ce nebunie culinara vorbesc, cine nu e musai sa afle ca fructele de mare cum ar fi scoicile, crevetii sau calamarii reprezinta o sursa foarte mare de proteine, vitamine, minerale si acizi grasi. In plus, pe langa valorile nutritionale atat de bogate se adauga si faptul ca sunt pur si simplu delicioase!
Este foarte importanta calitatea pastelor, nu toate sunt bune, o spun din experienta. Nu de putine ori m-am trezit cu un terci in loc de paste. Pastele bune sunt alea care atunci cand le scoti raman ,,al dente,,  adica un pic mai tari si nu se lipesc intre ele.  Dintre toate cele mai bune mi s-au parut cele de la Kaufland marca Classic.


Cand facem paste e musai sa folosim ulei de masline. Am incercat si cu cel de floarea soarelui, nu merge! Nu se duc pe gat... :P

La 500 gr paste folosim in jur de 100 gr scoici (e bine sa facem economie, sa mai avem si data viitoare)
Spalam scoicile, asteptam sa se decongeleze si le curatam, daca este cazul. Au in interior niste firicele, o sa vedeti la fata locului.
Punem ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta cu un catel de usturoi si eventual un ardei iute micut, taiat in 3. Pentru cine prefera (sau isi permite) poate adauga si rosii proaspete sau pasta de rosii.
Adaugam scoicile. Prajim cateva minute pana cand se retrage apa. Nu mai punem sare pentru ca sunt deja sarate. Inchidem ochiul,  adaugam patrunjel si astfel sosul e gata.
Pastele se fierb intr-o oala suficient de mare in care punem sare, aproximativ o lingura la 5 l apa.
Suntem atenti sa oprim o cana de apa din fiertura de la paste, o vom adauga in cratita cu sosul de scoici.
Scurgem pastele intr-o sita apoi le punem in tigaia cu sosul deja pregatit.
In acest fel se pot prepara toate fructele de mare congelate.

Asta e tot, pofta buna! :)