joi, 3 decembrie 2015

Clatite cu gem de capsuni si cirese


Reteta aceasta este adaptata dupa gustul si inimioara mea. Este minunat  faptul ca atat fetita cat si sotul sunt innebuniti dupa clatitele mele. :)


Ingrediente:
2 oua
1 lingura zahar
1 cana mare lapte
1 cana mare apa
100 gr margarina topita
1 varf de cutit sare
faina cat cuprinde (aproximativ 250 gr)



Intr-un castron bat ouale cu o lingura  zahar. Adaug margarina topita (calduta), o cana de lapte, o cana de apa si putina  sare.
Adaug faina putin cate putin si amestec bine. Eu nu folosesc mixerul, nici telul ci doar o simpla furculita. :P Compozitia trebuie sa fie precum un iaurt, nici prea gros, nici prea subtire. Potrivit.
Pun putin ulei in tigaia antiaderenta, ma inarmez cu un pic de rabdare si incep. Nu fac acrobatii cu clatitele, nu le arunc in sus ca sa le rasucesc pentru ca sigur nu ajung in tigaie ci pe langa. Pentru a le intoarce folosesc in dreapta o paleta si in stanga o furculita. Le intorc usor si delicat. Fara balet.
Umplutura in general e gemul meu delicios, care e pe sfarsite din pacate.
Mai folosesc dulceata si umplutura cu branza, oua si zahar.
 In trecut foloseam ca umplutura si crema de ciocolata. Acum este exclus, avem o carie la 6 anisori si trebuie sa luam masuri drastice cand vine vorba de dulciuri.

Incercati reteta, nu veti regreta!
Pofta buna! :)