duminică, 13 august 2017

Inghetata artizanala


Cine a fost prin Italia imposibil sa nu fi gustat macar o data inghetata artizanala, o nebunie delicioasa, imposibil sa rezisti tentatiei! Ingredientele ,,secrete'' sunt fructele proaspete, putin zahar (sau miere, daca aveti) si frisca sau smantana dulce, de gatit.
Eu nu am mai cumparat inghetata din comert, mi-o prepar singurica dupa propriile preferinte, mai ales ca anul acesta am avut grija sa-mi pun  in gradina si pepeni :D
.

Sunt mai multe metode de preparare a inghetatei, prima metoda ar fi mixarea bucatelelor de fructe, zahar (dupa preferinte) si smantana de frisca sau smantana de gatit.  Lichidul obtinut il  punem la congelator!
Inainte de a se consuma, inghetata se scoate de la congelator cu cateva minute sa se topeasca un pic.
Trebuie sa mentionez faptul ca inghetata de pepene galben este una dintre preferatele mele! :)


Cea mai buna inghetata artizanala se face cu smantana de frisca de la tarani! Dar, discutam cu o prietena zilele trecute despre smantana si ea m-a determinat sa incerc sa-mi fac singura propria smantana de frisca din laptele proaspat cumparat de la tarani! Se pare ca exista un secret pe care l-am aflat si eu de la mama soacra, Dumnezeu sa-i dea sanatate!  O sa va povestesc daca mi-a iesit sau nu smantanica in postarile urmatoare :)

O alta metoda de preparare a inghetatei este sa congelam mai intai cubuletele de fructe,apoi sa le mixam cu smantana de frisca  si zahar (daca fructele nu sunt suficient de dulci).
Oricum am prepara-o, inghetata artizanala e pur si simplu DELICIOASA si sanatoasa! Ii musai sa o incercati si voi! :)
Data viitoare va povestesc despre inghetata de mure ;)

2 comentarii:

  1. Pepene adevarat si smantana adevarata = inghetata adevarata ( plus ingredientul de baza iubire :P).

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi cer mii de scuze draga mea, abia acum am vazut comentariul, nu am primit notificare pe mail, trebuie sa intru la setari sa vad unde ar fi problema...Multumesc din inima!!!Puuup

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.